Praktische informatie over de 12m3 bestelbus:

De 12m3 bestelbus is ideaal om grotere meubels of veel spullen te vervoeren. De laadruimte van deze bus is ongeveer 330cm lang waardoor je bijna alle meubels er wel in kwijt kan. Het is wat lastiger om in deze bus te rijden vanwege zijn grootte. Pas op met het manoeuvreren in deze bus. Een nadeel van deze bus in dat deze geen laadklep heeft. De meeste bussen met ten minste 18m3 aan laadruimte hebben wel een laadklep.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 330 x B 180 x H 190
 • Aantal personen: 3
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Nee
 • Besturing: Gevorderd

Prijs van een 12m3 bestelbus

80 - 110 (dagprijs)

De huurprijs van een 12m3 bestelbus is meestal 80 tot 110 euro per dag. Doordeweeks zijn bestelbusjes vaak wat goedkoper dan in het weekend. Sommige busverhuurders rekenen korting wanneer je het busje meerdere opeenvolgende dagen afneemt.

Aandachtspunten

Een 12m3 bestelbus is behoorlijk langer dan een normale personenauto. Omdat je niet op gedoe zit te wachten en graag je borg terug wilt hebben wij wat tips voor het rijden met een deze bestelbus.

 • Tip 1 Houd rekening met de grootte van je bus.
  Zorg ervoor dat je zo laat mogelijk instuurt in bij bochten omdat je auto langer is. Wanneer je ergens moet inparkeren, laat dan je bijrijder uitstappen en je helpen kijken van buitenaf.

 • Tip 2 Kijk in de spiegels en eventuele camera's.
  Bestelbussen hebben geen zijramen in de laadruimte. Stel je spiegels daarom goed in, over je schouder kijken heeft geen nut. Dit merk je in bochten, op rotondes en met het in- en uitvoegen. Houd voor je gaat in/uitvoegen het verkeer op de gewenste rijbaan vast in de gaten en kijk in je buitenspiegels.

 • Tip 3 Zet je spullen vast.
  Je wilt natuurlijk niet dat je spullen beschadigen bij het vervoer. Zet de spullen in de laadruimte vast met behulp van spanbanden. Ook kun je kostbare spullen voor het vervoeren insealen om beschadigen te voorkomen.

Alternatieven

Toch niet het busje voor jou? Gebruik onze m3 calculator. Zo zie je binnen een paar minuten welk busje jij nodig hebt om je spullen te vervoeren. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

6m3 Bestelbus Huren

Vanaf €22 (dagdeel)

Bestelbus 6m3
8m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 24 (dagdeel)

Bestelbus 8m3
22m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 65 (dagdeel)

Bestelbus 22m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam