Praktische informatie over de 8m3 bestelbus:

De bestelbus van 8m3 is ideaal om grotere spullen te vervoeren. Met een lengte van 250cm en een breedte van 180cm is de bus groot genoeg om een klein bankstel te vervoeren. In een bestelbus van 8 kubieke meter passen ongeveer 60 verhuisdozen. Voor het vervoeren van grotere meubels, zoals bedden kun je beter een grotere bus huren.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 250 x B 180 x H 160
 • Aantal personen: 3
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Nee
 • Besturing: Relatief eenvoudig

Prijs van een 8m3 bestelbus

70 - 100 (dagprijs)

De huurprijs van een 8m3 bestelbus is meestal 70 tot 100 euro per dag. In het weekend zijn de bussen vaak iets duurder omdat veel mensen in het weekend een busje nodig hebben.

Aandachtspunten

Wanneer je rijdt met een 8m3 bestelbus is dit anders dan in je eigen auto. Het busje is een stuk groter. Je zit natuurlijk niet op schade te wachten, daarom hebben wij wat tips voor je als je van plan bent om in een bestelbusje te gaan rijden.

 • Tip 1 Denk aan de grootte van je bus.
  Een 8m3 bestelbus is veel langer dan een personenauto. Het besturen van een 9m3 bestelbus is dan ook wat lastiger. Zorg ervoor dat je zo laat mogelijk instuurt in bij bochten en bij het inparkeren, zodat je genoeg ruimte hebt voor de bocht.

 • Tip 2 Gebruik de buitenspiegels.
  Niet alle bestelbussen hebben een doorzichtige scheiding van cabine en laadruimte. Deze bussen hebben vaak ook geen achterruit en binnenspiegel. Nieuwe bestelbussen zijn soms uitgerust met een camera ter vervanging van de binnenspiegel. Mocht dit niet zo zijn, zorg er dan voor dat de buitenspiegels goed staan afgesteld en gebruik deze.

 • Tip 3 Controleer je lading.
  Voorkom dat kostbare spullen omvallen en beschadigen door voorzichtig te rijden en door ze vast te zetten. Ook kun je kostbare spullen voor het vervoeren insealen om beschadigen te voorkomen.

Alternatieven

Toch niet het busje voor jou? Gebruik onze m3 calculator. Met deze calculator vindt je een geschikte bus voor jouw klus. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

3m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 9 (dagdeel)

Bestelbus 3m3
6m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 20 (dagdeel)

Bestelbus 6m3
12m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 36 (dagdeel)

Bestelbus 12m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam