Alles over een verlgend 9 persoons busje huren.

Verlengd 9 persoons busje huren? Er passen maar liest 9 personen in dit busje, inclusief de bestuurder. Uniek aan dit busje is de laadruimte. Deze is 0,5 meter langer dan een normaal 9 persoons busje. Heel handig als je veel tassen of koffers moet meenemen.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  1.2m L x 1.25m B x 1.3m H
 • Aantal personen: 9 inclusief bestuurder
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs

Prijs van een verlengd 9 persoons busje

90 - 120 (dagprijs)

Een verlengd 9 persoons busje huur je al vanaf 89 euro per dag. Voor een weekend betaal je ongeveer 220 euro. Als je een busje wilt huren in het hoogseizoen, reserveer dan minstens een maand van te voren. De vraag naar de busjes is hoog en de kans bestaat dat dit busje niet meer beschikbaar is, of dat je het moet doen met een standaard 9 persoons busje.

Rijden in een verlengde 9 persoons busje

Ben jij van plan om in een 9 persoons busje te rijden? Dan hebben wij een paar tips voor je.

 • Tip 1 Houd rekening met je draaicirkel.
  Je busje is veel langer dan een normale auto, waardoor je meer ruimte nodig hebt om bochten te maken. Stuur dus zo laat mogelijk in.

 • Tip 2 Gebruik je buitenspiegels.
  Je hebt ze nodig omdat je minder zicht hebt, stel ze dus goed in voor je begint te rijden. De laadruimte van busjes zijn vaak niet doorzichtig of je kijkt tegen de hoofden van je passagiers aan. Achterom kijken heeft dus weinig zin.

 • Tip 3 Let op de hoogte van je bus.
  De doorrijhoogte van sommige wegen kan laag zijn. Daar hoef je normaal waarschijnlijk geen rekening mee te houden, maar nu wel. Ook kun je met busje niet in alle parkeergarages parkeren doordat ze te laag zijn, of je bochten moet maken die je niet kan halen. Bovenhoofdse schade wordt vaak minder verzekerd omdat dit schade is die makkelijk te voorkomen is. Informeer van te voren naar de hoogte van je routes en pas goed op.

Kilometervrij busje huren of juist niet?

Wanneer je veel kilometers gaat rijden in dit busje, bijvoorbeeld naar je wintersportlocatie of een roadtrip, is het vaak goedkoper om een kilometer vrij busje te huren. Een kilometervrij busje kost vaak ongeveer 20 euro per dag extra. Daarbij kost een extra kilometer bij een niet-kilometervrij busje vaak ongeveer 20 eurocent extra. Dit betekent dat het vanaf 100 extra kilometer per dag goedkoper is om een kilometervrije bus te huren. Let er op dat de prijzen verschillen per verhuurder en dit dus niet altijd op gaat.

Alternatieven

Toch met minder personen op reis? Of extra laadruimte nodig? Kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

6 persoons busje huren

Vanaf € 69 per dag

6 persoons bus
7 persoonsbus huren

Vanaf € 79 per dag

7 persoons bus
9 persoonsbus huren

Vanaf € 89 per dag

9 persoons bus
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam