De verhuizing van jouw meubels brengt meestal wat stress met zich mee. Geen zorgen, wij helpen je graag met een aantal handige tips. 

1.  Begin op tijd met de voorbereiding

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin op tijd met het voorbereiden. Een goede voorbereiding bespaart je stress, tijd en mogelijk ook veel geld. Gelukkig lees jij deze blog, dus dit komt helemaal goed!

2.  Meten is weten

Regelmatig krijgen wij belletjes van mensen waarbij de bezorgdienst de bank of de wasmachine voor de deur heeft gezet, doordat het voorwerp niet door het trappengat blijkt te passen. #Oeps! 

Onze tip: meten is weten. 

Pak een A4tje en maak een lijst van alle spullen die mee moeten. Ga vervolgens langs elk voorwerp en noteer de afmetingen. Op basis hiervan kan je een goede inschatting maken van de benodigde laadruimte in de verhuisbus (zie tip 3).

Als hulptool kun je ook onze verhuiscalculator gebruiken.

3.  Huur een busje met voldoende laadruimte

Niets is vervelender dan erachter te komen dat jouw meubels niet in het verhuisbusje passen. In het beste geval rijdt je twee keer (hetgeen wel tijd en geld kost), maar in het slechtste geval past het echt niet. Vind dan nog maar even een alternatief vervoersmiddel. 
De gouden tip is dan ook: Neem een net iets grotere bus dan de bus die je denkt nodig te hebben. Zo voorkom je dat je 2 keer moet rijden en maak het inladen allemaal een stuk makkelijker en sneller.

Oh ja, verhuis je in het weekend. Reserveer dan jouw busje minimaal één week van tevoren.

Handige links:

art, living room, room, furniture, interior design, property, wall, table, floor, coffee table, building, houseplant, house, couch, ceiling, home, flooring, wood, wallpaper

4.  Bescherm je meubels

Pak zoveel mogelijk meubels in met handwikkelfolie (sealfolie). Gebruik verhuisdekens of handdoeken om ze extra te beschermen. Dit voorkomt niet alleen schade, maar maakt het tillen ook nog eens een stuk gemakkelijker. De folie zorgt namelijk voor meer grip.

Pro-tip: seal alle losse onderdelen (snoeren, schroefjes) ook aan de voorwerpen/meubels.

5.  Speltip 6: sprijd je winkansen

Vraag hulp aan minimaal 8 sterke vrienden. 

Misschien denk je, dat is veels te veel voor mijn kast en bed. Twee man is meer dan genoeg.

Tsja, je hebt een punt....maar de één piano-les, de ander moet zijn nog ongeboren kind naar de crèche brengen, iemand heeft last van zijn rug en jouw buurman is onderweg, maar staat in de file.

Als de handen uit de mouwen moeten, heeft iedereen op eens een excuus. 

Gelukkig trapt er altijd wel iemand in. Dus nodig gewoon zoveel mensen uit, zodat je zeker weet dat er een paar perongeluk komen opdagen. 

6 (bonus):  Woon je in Amsterdam? Gebruik een Touw & Blok.

Als je in Amsterdam woont dan heb je het ongetwijfeld weleens gezien: een touw, een katrol en een meubel dat langs de muur omhoog wordt gehesen. Niks geen hijsliftje, gewoon echt Amsterdams met een touw en blok. Wat ons betreft is dit de manier om jouw meubels te takelen. Het is goedkoop en -in tegenstelling tot een hijslift- heb je geen vergunning nodig. 

Aan de andere kant, is het wel wat gevaarlijker. Zorg ervoor dat je iemand bij je hebt die weet hoe je het moet gebruiken en bekijk het filmpje op onze touw en blok pagina.

Meer weten? Klik hier voor een uiteenzetting van de voor- en nadelen van een touw en blok t.o.v. een verhuislift.

6 Comment(s)


Esther

Inderdaad belangrijk om je meubels goed te beschermen. Zelf verzamel ik altijd voldoende dekens en folie. Ook zorg ik ervoor dat mijn dozen niet te zwaar worden. https://www.jacob-hissink.nl/vaassen

October 14, 2022

agolijuyod

http://slkjfdf.net/ - Alebko Imimes per.euug.leasytime.nl.sal.eo http://slkjfdf.net/

September 29, 2022

utonuyus

http://slkjfdf.net/ - Usogoj Umokiiki yqq.nojz.leasytime.nl.jfg.hj http://slkjfdf.net/

September 29, 2022

aluwuqodajo

http://slkjfdf.net/ - Davuge Onauwupu neq.lycm.leasytime.nl.iah.cy http://slkjfdf.net/

September 29, 2022

esipuwwaw

http://slkjfdf.net/ - Itoqar Ewafuluq xwo.cvdw.leasytime.nl.dms.nv http://slkjfdf.net/

September 29, 2022

Vincent

Inderdaad goed om materiaal aan te schaffen dat je meubels beschermd tijdens de verhuizing. Dekens en dozen hebben wij ook bewaard, zodat we dit als beschermingsmateriaal konden gebruiken voor grotere machines en apparaten. Daarnaast is natuurlijk belangrijk om een verhuiswagen strategisch in te laden zodat niets kapot kan gaan. https://www.vandijkdemeern.nl/machines-verhuizen.html

May 11, 2022