Wie ben je?

Ola! Mijn naam is (Pelle) Petrus Christoffel Elsten. De schade op dit moment: 29 jaar jong. Ik woon in Amsterdam en ben geboren in Wageningen. In mijn vrije tijd, die ik zo nu en dan nog heb, ben ik 1 a 2 keer per week te vinden op het hockeyveld. Daarnaast trap ik regelmatig een balletje in mijn zaalvoetbal-vriendenteam. Alle overige tijd besteed ik aan het onderhouden en opknappen van het bootje van Jeroen en mij.

Pelle Elsten

 

Wat doe je?

Momenteel focus ik mij op het aantrekken van nieuwe verhuurders. Van koud bellen, marketingcampagnes tot het inzetten van nieuwe media kanalen. Digitaal ben ik eigenlijk echt een ramp. Tot voor kort was ik nergens te vinden op sociale media en was ik super trots als ik een plaatje kon bewerken in paint. Bloggen bleek ook niet mijn superkracht. Ik ben dan ook ontzettend blij en trots om mijn kracht en energie kwijt te kunnen in het benaderen en verbinden van personen en bedrijven. De gedachten dat ik door elke reservering een boom aan het planten ben geeft mij enorm veel inspiratie en voldoening. 

Hoe kom je bij Leasytime terecht?

Toen ik in 2013 bij Jeroen kwam wonen stuitte ik op een welbekend Amsterdams stadsprobleem: mijn meubels pasten niet door het trapgat. Eenvoudig te verhelpen met een touw en blok, maar niemand in het huis of onze vriendenkringen was in bezit van dit specifieke hulpmiddel. Er zat niets anders op dan voor 35euro per dag een Touw en Blok te huren. Een aantal dagen later wacht ik stilletjes op mijn beurt in de huisvergadering, om het idee te opperen om samen een Touw en Blok aan te schaffen. "Wij hebben hem allemaal nog een keer nodig en kunnen hem daarnaast ook nog zelf verhuren". Iedereen beantwoordde mijn voorstel met luid gelach, behalve Jeroen. Het besluit was genomen. Samen hebben we een Touw en Blok gescoord om zo nu en dan te verhuren via marktplaats, website opgezet, platform gebouwd. Van 1 naar meer dan 20 setten op een tiental locaties in Amsterdam. Een leuke studenten bijverdienste maar geen schaalbare business. 

Via ons gezamenlijke bootje in 2015 ben ik als inkoper op projectbasis bij DAMEN Shiprepair Amsterdam terecht gekomen. Een unieke Amsterdamse werkplek. Hier heb ik ontzettend veel geleerd, gelachen, gezweet en genoten. Na 5 jaar, inmiddels Hoofd-Inkoop, mijn baan opgezegd om met Jeroen een echte verandering in de wereld te gaan maken: samen ondernemen. Nu is de vraag. Hoe kom ik er vanaf? Ondernemen is mijn passie. En bijdragen aan de maatschappij is mijn droom. Stapje voor stapje, boompje voor boompje. 

Wat kunnen we van jou verwachten?

Gestalk. Mijn ervaringen en mening zoveel mogelijk digitaal te delen. De komst van Jasper is hierbij onmisbaar. Nieuwe partners en consumenten ervan overtuigen dat onze propositie ECHT is. Ookal lijkt deze te mooi om waar te zijn:

- Partners: goedkoper dan hun eigen advertentiekosten leveren wij klanten & planten een boom!

- Consumenten: even goedkoop als via de autoverhuurder direct + wij planten een boom!

Waar kunnen we jou wakker voor maken?

Niet. Lekker laten slapen. Ik kan ontzettend genieten van de momenten dat ik nog even iets langer mag blijven liggen. Nog één keertje omdraaien. Maar als het dan toch moet, een (bord)spel met een aantal vrienden, klussen, beunen, een goede marktplaats deal scoren, tussen het grofvuil rommelen, drankje, wintersport!