Vorige week kondigden wij het al aan dat het binnenkort mogelijk wordt om een busje per uur te huren. Wij zijn een stapje verder gegaan. Het is nu mogelijk om een busje per minuut te huren.

De voor- en nadelen van een busje huren per uur of per minuut hebben wij vorige week behandeld. In dit artikel leggen wij uit hoe het proces van een busje huren per minuut in zijn werk gaat.

Stappen:

  1. Reserveer jouw busje via Leasytime
  2. Ontvang jouw unieke 'busje huren per minuut' link
  3. Haal je busje op bij de autoverhuurder
  4. Einde van jouw huurperiode

Busje huren per minuut - voordelig

1. Reserveer jouw busje via Leasytime 

Huren per minuut is een exclusieve service vanuit Leasytime. Om hier gebruik van te maken, dien je een reserveringsaanvraag in bij één van onze partners die huren per minuut aanbiedt. In het vergelijkingsscherm kun je eenvoudig zien welke partner hun busjes verhuren per minuut (zie foto's aan het einde van dit artikel). De geschatte huurprijs hebben wij al voor je uitgerekend op basis van de ophaal- en retourtijden die jij hebt geselecteerd. 

Huren per minuut - reserveren

2. Ontvang jouw unieke 'busje huren per minuut' link

Nadat jij jouw reservering hebt geplaatst, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw specifieke link. Deze link verwijst jou door naar onze web app waar jij de huurperiode kunt starten. Op dit moment is er geen actie vereist. Het enige wat jij hoeft te doen is deze e-mail te bewaren totdat jij jouw busje ophaalt.

3. Haal je busje op bij de autoverhuurder

Nu komt het leuke gedeelte. Het wordt tijd om het busje op te halen en slechts te betalen voor het gebruik hiervan. Het werkt als volgt. Bij het ophalen van het busje geef je aan dat je gebruik wilt maken van het huren per minuut systeem. De autoverhuurder checkt je vervolgens in conform de gebruikelijke procedure. Hieronder valt ook de gebruikelijke borgsom per pin of creditcard. 

Op het moment dat je de sleutels ontvangt, druk jij op de knop om jouw huurperiode te activeren. Vervolgens gaat een timer lopen, waarbij jij kunt zien welk bedrag jij reeds verschuldigd bent. Het mooie is dat je nooit meer betaalt dan het dagdeeltarief. Aan de andere kant geldt een minimaal tarief dat gelijk is aan het dagdeeltarief (4 uur). De autoverhuurder dient immers het busje ook schoon te maken, personeel te betalen en het busje in goede staat te houden. 

Huren per minuut startschermHuren per minuut - timer

 

4. Einde van jouw huurperiode

Na afloop van de huurperiode, breng jij het busje terug naar de autoverhuurder. Op het moment dat jij de sleutels inlevert, stopt de autoverhuurder de timer. Het te betalen tarief wordt ingehouden op je borg en het restant wordt teruggestort. 

Wij zijn benieuwd wat jij van deze ontwikkeling vindt. Laat het ons weten in de comments hieronder.

Huren per minuut - dashboard verhuurder

 

 

4 Comment(s)


Jeroen

@Mark, interessante opmerking. Dit is inderdaad iets waar autoverhuurders zich zorgen om maken. Tegelijkertijd is de vraag of mensen inderdaad gehaast gaan rijden. Je betaalt immers maar per minuut en een extra minuut kost niet zoveel.

January 11, 2021

Mark

Zo zorg je wel dat mensen gehaast gaan rijden met je dure bus met alle risico's van dien. Kortzichtige zet van verhuurders.

January 06, 2021

Eric

Ik zat mijn verhuizers al op te hitsen dat ze sneller moesten werken, maar dat gaat nu helemaal gebeuren nu het mogelijk is per minuut af te rekenen...

November 13, 2020

Joost

Goud, eindelijk. Alleen niet in de file terecht komen..

November 13, 2020