Het zou goed kunnen dat je nu denkt, die naam die ken ik ergens van. Dat is niet gek, de verhuisbussen van Diks Autoverhuur maken namelijk al deel uit van het straatbeeld in Amsterdam en omgeving sinds 1949!

Onderstaand overzicht laat je zien wat het huren van een verhuisbus je per dag kost. Er zijn verschillende locaties waar je de bus kunt ophalen, die hebben we even voor je op een rijtje gezet. Ten-slotte geven wij een overzicht waar je rekening mee moet houden bij het huren van een bus bij dit autohuur bedrijf.


Even voorstellen: Diks Autoverhuur

Diks staat zeer goed bekend bij de inwoners van Amsterdam. Wij zijn benieuwd waardoor dit komt. Tijd voor onderzoek dus.

Nu wij erover nadenken beseffen wij ons het volgende: In de periode dat ik (Pelle) op de Van Woustraat woonde, fietste ik dagelijks langs de Diks Autoverhuur locatie op de Van Ostadestraat. In deze straat was altijd wel een blauwe bus met gele letters te vinden (kijk maar naar het plaatje hieronder). Geheel in dezelfde stijl is de gevel in geel met blauw gedoopt en er is zelfs een (handige) bezinepomp! Uiteraard ook in het blauwgeel.

Diks Autohuur op de Van Woustraat
Diks Autoverhuur op de Van Woustraat.

Natuurlijk zijn die bussen niet uit de lucht komen vallen. De oprichter van het bedrijf, Opa Diks in de volksmond, verhuurde in 1949 zijn eerste auto. Daarbij sprak hij de wijze woorden: " Mensen willen een goede prijs, persoonlijk contact en geen verrassingen achteraf". Met deze gedachte wordt het bedrijf tot op de dag van vandaag gerund.

Daarnaast is ons opgevallen dat de dames en heren van dit bedrijf beschikken over een gezonde dosis humor. De reclameslogan: "Chicks love Diks!" is daar een goed voorbeeld van.

Ten slotte maakt Diks Autoverhuur gebruik van socialmedia om hun merk te versterken. Je vindt deze autoverhuurder op Facebookdiks, instragramdiks en zelfs youtubediks. Onze persoonlijke favoriet (#jaloers): 'De Dikste verhuizing van Nederland!'.


Prijzen

Hoewel de basisprijs (100km vrij) hoger ligt dan het gemiddelde, ben je over het algemeen niet duur uit bij deze blauwgele kanarie. Als je student bent krijg je standaard 10% korting op vertoon van je studentenkaart. Daarnaast strooien ze regelmatig met kortingsacties. Om nog maar niet te spreken over alle sociale initiatieven...

Maar zoals altijd, oordeel zelf:

 • Small verhuisbus vanaf €74 per dag
  Ook beschikbaar voor 4 uurtjes: €48.
 • Medium verhuisbus vanaf €92 per dag
  heb je de bus slechts 4 uur nodig, dan betaal je €73
 • Large verhuisbus vanaf €141 per dag
  4 uurtjes kost je slechts €114


Kwaliteit

Wij zijn lovend over Diks Autoverhuur. Het personeel is vriendelijk, het wagenpark schoon en de service top. En ook gemak, weten ze bij Diks, dient de mens. Daarom zijn alle Medium en Large verhuisbussen uitgevoerd met een automaat, waardoor manoeuvreren een stuk gemakkelijker is. Daarnaast biedt het wagenpark van Diks niet alleen keuze uit de bekende blauwgele Mercedes verhuisbussen maar beschikken ze ook over personenauto's, personenbussen, koelwagens, vrachtwagens en rolstoelbussen. 

Maar goed. Dat is pas één review. Wat zeggen de andere klanten van dit bedrijf?

Diks Autoverhuur google review

De reviews van Diks Autoverhuur zijn over het algemeen lovend.


Locaties en openingstijden Diks Autoverhuur

Het bedrijf heeft maar liefst zes vestigingen:

 • Amsterdam-Zuid
  Van Ostadestraat 278-280
 • Amsterdam - West
  Willem de Zwijgerlaan 101
 • Amsterdam - Westpoort
  Hexaanweg 5
 • Almere
  Markerkan 1504
 • Amstelveen
  Koen van Oosterwjijklaan 6A
 • Amstelveen- Spinnerij
  Spinnerrij 11

Je vindt alle locaties terug in ons systeem. Of op Diks.net zelf.

 


Handige weetjes

 • Op het moment van schrijven krijg je met de kortingscode -MOVEDIKS- gratis verhuisdozen mee.
 • De minimale leeftijd voor het huren van een busje is 21 jaar.
 • Voor het huren van bus moet je over een geldig rijbewijs, een identiteitskaart en een adreslegitimatie beschikken.
 • Je dient te beschikken over minimaal 1 jaar rij ervaring.
 • De bus kan na sluitingstijd worden teruggebracht door deze te parkeren in de buurt van de vestiging. De sleutel stop je dan in de sleutelkluis naast de ingang van de vestiging.
 • Op vertoon van je studentenkaart krijg je 10% korting op het huurtarief.

De Dikste verhuizing van Nederland.

Diks Autoverhuur crew


Conclusie over Diks Autoverhuur

Deze autoverhuurder heeft zijn zaken goed voor elkaar. Het begint bij een goede service, kwaliteitsbussen en een catchy naam. De echte kracht van Diks Autoverhuur lijkt echter te zitten in hun social media strategie. Zelfs als je nog nooit bij dit bedrijf hebt gehuurd, draag je dit bedrijf een warm hart toe.

Zelf een kijkje nemen op de Diks Autoverhuur site? Kijk dan op Diks.net

Busje huren? Waar wacht je nog op ;)

 

Take it leasy! 

Pelle Elsten

 

Volgende post: Drive Yourself Autoverhuur wat is er veranderd?