Verhuizen en heb je een energiecontract van Eneco? Dan kan je ervoor kiezen om het energiecontract met je mee te nemen naar jouw volgende woning. Het alternatief is om over te stappen.

Waar jouw voorkeur ook ligt, je regelt het simpel en snel online. Hoe dit werkt en wat je er voor moet doen leggen we je in dit artikel uit.

Eneco Logo

Verhuizen met het Eneco energiecontract

Ga je verhuizen en wil je dat Eneco met je mee verhuist? Dan is het belangrijk om de verhuisdatum zo snel mogelijk door te geven. Dit doe je online en kan tot uiterlijk 2 weken van te voren.

Is je verhuisdatum al eerder bekend en wil je er op tijd bij zijn? Je kunt de verhuizing 3 maanden van te voren doorgeven. Voor het doorgeven van je verhuizing heb je de volgende gegevens nodig:

 • Datum van de sleuteloverdracht van je nieuwe huis;
 • Inleverdatum van de sleutels van je oude huis;
 • Het adres van je nieuwe woning;
 • Contactgegevens.

Heb je alles bij de hand? Dan geef je hier je verhuizing door! Nadat je alles hebt ingevoerd krijg je een bevestigingsmail van Eneco. In de mail lees je wat je verder moet doen en wanneer. Zo dien je op een gegeven moment ook de meterstanden van je oude en nieuwe huis op te geven. Hierover krijg je een nieuwe mail van Eneco. Handig dus om dit even in de gaten te houden!

Eneco verhuist naar de Energieweg

Een logische plek om naartoe te verhuizen als Eneco zijnde.

Overstappen naar Eneco

Heb je gekozen voor Eneco als nieuwe energieleverancier en ben je benieuwd hoe je kunt overstappen? Door onderstaand stappenplan te doorlopen regel je het allemaal zelf.

 1. Vraag een energiecontract aan bij Eneco
  Dit doe je online. Houdt je nieuwe adresgegevens bij de hand en voer ze in via deze link. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je (uiterlijk de volgende dag) een bevestigingsmail van Eneco. Nu hoef je slechts even te wachten. Ondertussen zegt Eneco ook direct je huidige energiecontract op. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. Zodra dit geregeld is ontvang je een mail.
 2. Meterstanden doorgeven
  Om ervoor te zorgen dat je alleen betaald voor wat je daadwerkelijk verbruikt moet je de meterstanden van je nieuwe huis doorgeven. Je ontvangt hierover een bericht van Eneco!
 3. Ingangsdatum levering van je nieuwe energie
  Twee dagen nadat je de meterstanden hebt doorgegeven begint Eneco met het leveren van energie. Geen paniek, tot die tijd ontvang je gewoon nog energie van je oude leverancier.
 4. Mijn Eneco aanvragen
  Weer twee dagen later ontvang je een mail van Eneco met een totaaloverzicht van je contract. Nu kun je ook direct Mijn Eneco aanvragen. Hier zie je direct wat je hebt afgesproken en wat je gaat betalen. Wanneer je dat doet kun je zelf bepalen door een incassodatum in te stellen. Op deze dag wordt vervolgens in de toekomst het termijnbedrag door Eneco afgeschreven van je rekening.

Heb je je bedacht en wil je toch niet overstappen? Je kunt de overstap tot 14 dagen na je aanvraag van het contract gratis annuleren. Hiervoor moet je een herroepingsformulier invullen. Dit kan zowel online als per post.

Ben jij op dit moment klant van Nuon Vattenfal en ga jij binnenkort verhuizen? Dan kan jij twee dingen doen: (i) je verhuist het Nuon energiecontract met je mee, of (ii) je stapt over van energiemaatschappij. Als full service verhuisbedrijf helpen wij jou graag bij de keuze

Nuon vattenfall

Samenvatting

Nuon met je mee verhuizen heeft een aantal voordelen. Zeker als je nog vast zit aan een vast contract. Daarnaast weet je wat je krijgt. Je bent immers al (jaren) een trouwe klant. Om jouw energiecontract mee te nemen dien je 2 weken voor jouw verhuizing in actie te komen. Heb jij geen vast contract meer, dan raden wij aan om eens te kijken of jouw huidige energiecontract nog bij jou past. Overstappen via bijvoorbeeld Gas Licht is in dit geval financieel aantrekkelijk.

Nuon Verhuizen

Nuon mee verhuizen

2 weken voor jouw verhuizing

Wil je Nuon met je mee laten verhuizen, dan dien je 2 weken voor jouw verhuizing in actie te komen.

 • De eerste stap is om jouw verhuizing door te geven aan Nuon*

Via deze link kun je direct inloggen met jouw account. Vervolgens geef je daar eenvoudig aan dat jij jouw energiecontract wenst mee te nemen. Binnen één week ontvang je een contractbevestiging.

 • Stap twee is het invullen van de meterstanden van jouw oude en nieuwe huis.

Dit dien je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht te doen. Vervolgens wordt er een eindafrekening opgemaakt voor jouw oude huis. De meterstanden van jouw nieuwe huis worden gebruikt als nieuwe beginstanden.

*Als je binnen 3 maanden gaat verhuizen en ook jouw oude sleutels binnen 3 maanden inlevert, dan kan je jouw verhuizing al direct doorgeven.

Verhuizen met Nuon in bijzondere situaties

Uiteraard zijn er ook situaties denkbaar waarin jij jouw energiecontract ook wilt houden op jouw oude adres. Bijvoorbeeld als je jouw nieuwe woning eerst gaat verbouwen voordat je daar uiteindelijk intrekt. Ook voor deze bijzondere situaties wordt een oplossing aangeboden. Bij het doorgeven van jouw verhuizing via deze link, kun je jouw wensen aangeven.

De voordelen

Het grootste voordeel van Nuon met je mee te verhuizen is het behoud van vertrouwen. Als je tevreden was met de energiekosten in jouw oude huis, dan ben je dat vermoedelijk in het nieuwe huis ook. 

Een ander voordeel is dat het soms voordeliger is om jouw bestaande energiecontract met je mee te nemen. Dit kan het geval zijn als jij een vast contract hebt afgesloten. Door het contract mee te nemen (en vervolgens uit te zitten) hoef je geen opzegvergoeding te betalen. 

Lamp verlichting met Nuon energie

Of toch tijd om over te stappen?

Zit jij niet meer vast aan een vast contract dan is het over het algemeen nadelig om vast te houden aan jouw bestaande energiecontract. In dat geval raden wij aan om eens te kijken of een ander energiecontract niet beter bij jou past. Dit kun je bijvoorbeeld bij Gas Licht doen.

Is overstappen altijd voordeliger?

Vaak wel, maar niet altijd. Als vuistregel geldt dat het voordelig is om over te stappen op het moment dat de vaste looptijd van jouw energiecontract voorbij is. 

Als je niets hebt ondernomen toen je vaste contract afliep, dan ben je waarschijnlijk automatisch overgezet op de hoge (standaard) energietarieven van jouw leverancier. Hierdoor betaal je dus meer voor je energiegebruik. 

Door over te stappen kan je kiezen uit een groot aantal scherpe tarieven. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele opzegvergoeding. Dat speelt alleen bij contracten van bepaalde tijd. 

Kost het geld als ik Nuon Verhuis?

~Een overstap op het verkeerde moment kan honderden euro’s kosten ~ Tros Radar

Bovenstaande quote is niet juist. Als de vaste looptijd van jouw energiecontract voorbij is, kost het geen geld. 

Waarom zegt Tros Radar dat dan? Het kan zijn dat je geld moet betalen aan jouw energieleverancier (of juist extra geld terugkrijgt). Dit heeft te maken met de wisselwerking van een vast voorschot en het schommelende maandelijkse energiegebruik. 

Een paar laatste vuistregels: 

 • Als je overstapt in de winter krijg je vaak geld terug van jouw oude energieleverancier. Terwijl je vaak geld moet betalen bij overstappen in de zomer. 
 • Omgekeerd betaal je vaak meer in het eerste jaar aan jouw nieuwe energieleverancier als je in de winter overstapt.
 • Als je in de zomer overstapt betaal je dan weer minder aan jouw nieuwe energieleverancier in het eerste jaar.

Meer tips bij het verhuizen? Bekijk onze blogpagina

Take it leasy 

Handtekening Jeroen