Toen ik Akhmad (eigenaar) van MCR Autoverhuur / MasterCarRent sprak, gaf hij aan dat hij het liefst al zijn verhuisbussen verhuurd. Niet iedereen kan echter zomaar een verhuisbus huren. Nee, geen discriminatie. Wel een aantal huisregels waaraan je moet voldoen.

Inhoud

  • MasterCarRent - een korte introductie

  • MCR Autoverhuur is een prijsvechter

  • De 'huisregels'

  • Minimumleeftijd van 23 jaar bij MasterCarRent

  • Waar vind ik MCR Autoverhuur?

MasterCarRent - een korte introductie

MasterCarRent is een zelfstandig autoverhuurbedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat. Het bedrijf richt zich op zowel particulieren als bedrijven. Het wagenpark bestaat uit personenauto's en bestelwagens/verhuiswagens.

De website van MCR Autoverhuur blinkt uit in eenvoud. Dit bedoel ik positief. De verhuurvoorwaarden zijn makkelijk te raadplegen en je kan doen waarvoor je komt. Daarnaast worden prijzen helder weergegeven.

De website van MasterCarRent

MCR Autoverhuur is een prijsvechter

Vergeleken met andere autoverhuurbedrijven hanteert MCR Autoverhuur zeer concurrerende tarieven. Voornamelijk de verhuisbus small (6m³) en de verhuisbus large (18m³) zijn zeer scherp geprijsd ten opzichte van hun concurrenten. Hier staat wel een hoog eigen risico tegenover.

Of je voor de scherpe prijs ook goede kwaliteit bussen voor terugkrijgt, durf ik vooralsnog niet te zeggen. Ik heb nog nooit in de bussen van deze autoverhuurder gereden.

Heb jij wel een keer in een van hun bussen gereden? Het zou onwijs helpen als jij jouw ervaring met mij wil delen. Dat kan via jeroen.swart@leasytime.nl

De 'huisregels'

MasterCarRent geeft aan erg zuinig te zijn op hun bussen. Zij willen dan ook eerst weten wie jij bent voordat jij een bus kan huren. Hiertoe hanteren zij enkele aanvullende voorwaarden:

  • Dubbele legitimatie is verplicht, waaronder een geldig Nederlands rijbewijs en een EU paspoort/ID-kaart.

  • Je dient een adreslegitimatie mee te nemen (bijvoorbeeld: brief van belastingdienst/Gemeente, afschrift van telefoonabonnement etc.)

De eigenaar van MCR heeft aangegeven dat dit nodig is. Zij hebben namelijk slechte ervaringen gehad met 'louche' huurders. Het voorbeeld dat gegeven werd, was een huurder uit Groningen die een bus had gereserveerd. Toen deze huurder niet kon vertellen waarom hij de bus in Amsterdam kwam huren, was er al enige argwaan. Tegen beter weten in werd de bus verhuurd. Hoe het afliep heb ik niet helemaal kunnen achterhalen, maar het was in ieder geval niet positief.

Om soortgelijke situaties te voorkomen heeft MasterCarRent een bepaling opgenomen in haar algemene voorwaarden. "MasterCarRent BV. behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een auto niet te verhuren zonder opgaaf van reden."

Legitieme huurders hoeven zich echter geen zorgen te maken.

 

Minimumleeftijd van 23 jaar bij MasterCarRent

Ja, je leest het goed. Ben jij jonger dan 23 jaar dan kan je geen bus huren bij dit bedrijf. Dit klinkt cru, maar hier is een uitleg voor. De verzekering van een verhuisbus is zeer duur. Daarnaast worden strikte eisen gesteld. In het geval van MasterCarRent was deze eis dat jonge mensen (18-22 jaar) geen bus mogen huren.

Juridisch vraag ik mij af of deze discriminatie naar leeftijd mag. Maar weet in ieder geval dat het niet aan MCR Autoverhuur (of andere autoverhuurders) ligt.

 

Waar vind ik MCR Autoverhuur

Het bedrijf is te vinden in Amsterdam-Noord (Meeuwenlaan 102A) en Amsterdam-West (Jan Rebelstraat 44).

Vestiging MCR Autoverhuur

Handige links voor het huren van een verhuisbus bij o.a. MCR Autoverhuur:

Busje huren Amsterdam

Busje huren Zaandam

Take it leasy, 

Handtekening Jeroen Swart

Volgende post: NedCars Autoverhuur Amsterdam