Ga je verhuizen? Begin vandaag nog met ontspullen! 6 handige tips.

Ga jij binnenkort verhuizen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen omdat je zoveel spullen hebt? Dan hebben we gelijk een belangrijke tip voor je, begin met ontspullen!

Hoe vroeger, hoe beter! Want hoe minder spullen je hebt om te verhuizen, des te beter het is. In deze blog geven we 6 handige tips om te beginnen met ontspullen. 

Lees snel verder!

Deze bewoner moet nodig ontspullen

Ontspullen betekenis.

Voor de mensen die niet weten wat ontspullen is leggen we dit even kort uit.

Je kent het wel, je hebt veel te veel spullen, volle kasten en geen opbergruimte meer over. Simpel gezegd; je hebt teveel rommel in ruim waar je eigenlijk vanaf moet! Ontspullen is het wegdoen van overbodige spullen zodat je minder spullen hebt. Handig, wanneer je binnenkort gaat verhuizen! Maar ook wanneer je gewoon teveel spullen hebt. Ontspullen is eigenlijk altijd aan te raden, maar helemaal wanneer je binnenkort gaat verhuizen.

De voordelen van ontspullen.

Ontspullen kent veel voordelen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Ga je verhuizen en ben je vroeg begonnen met ontspullen? Dan hoef jij minder in te pakken en minder te tillen. Kortom, minder te verhuizen! Dit zorgt ook nog eens voor meer tijd op de verhuisdag zelf. 
  • Geld verdienen met ontspullen? Ja, dat kan! Heb je mooie spullen waar je vanaf wilt, waarom verkoop je deze dan niet? Verkopen is ook ontspullen! Ontspullen kan dus een extra zakcentje opleveren.
  • Heb je geen zin om je spullen te verkopen dan kan je er altijd nog iemand anders blij mee maken. Hiermee maak je niet alleen een ander blij, maar ook jezelf. Denk bijvoorbeeld aan je buren, familie, de kringloopwinkel, een goed doel of de milieustraat. 
  • En het mooiste van alles is dat je met een schone start kunt beginnen in je nieuwe huis, zonder onnodige spullen. Heerlijk toch! 

ontspullen - verkopen

Hoe ontspullen? 6 handige tips!

Dan nu onze tips voor ontspullen. Met onderstaande tips kun je een mooi begin maken.

  • Tip 1: Begin vandaag nog met ontspullen.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar begin op tijd met jouw verhuizing. Dit doe je door vandaag nog te beginnen met ontspullen.

  • Tip 2: Ga je verhuizen, begin dan tijdig met dozen inpakken

We raden je zeker aan om met deze tip aan de slag te gaan. Tijdens het inpakken kom je waarschijnlijk een hoop spullen tegen die je niet meer nodig hebt en die dus weg kunnen. Dit is dus inpakken en ontspullen tegelijk!

  • Tip 3: Maak een lijst van alle spullen die vandaag al weg kunnen.

Deze tip is heel simpel. Maak een lijst van de eerste spullen die in je opkomen. Dit zijn de eerste spullen die je wegdoet! Na je eerste lijstje kan je weer een nieuwe lijst maken, tot je klaar bent met ontspullen.

  • Tip 4: Begin op de plek waar spullen al lange tijd zijn opgeborgen.

Denk aan je zolder, schuur, tuinhuisje of opberg box. Vaak staan hier een hoop spullen die er al jaren staan en die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Een mooie plek om met ontspullen te beginnen.

  • Tip 5: Maak ontspullen een vast onderdeel van je dag.

Heb je echt heel veel spullen waar je vanaf moet, plan dan iedere dag of meerdere keren in de week tijd in om te ontspullen. Misschien ga je het uiteindelijk nog leuk vinden!

  • Tip 6: Spullen verkopen op de rommelmarkt.

We hebben al eerder gezegd dat je een zakcentje kunt verdienen door ontspullen. Je kunt je spullen verkopen via marktplaats, aan bekenden of op de rommelmarkt.

Ben je klaar met ontspullen en klaar om te verhuizen?

Mooi! Dan heb je alleen nog een mooie verhuisbus nodig (als je die nog niet hebt). Bij ons ben je aan het juiste adres om een busje te huren.

Via Leasytime vergelijk je alle lokale autoverhuurders en reserveer je direct. Zo bespaar je tot wel 40% op jouw huurprijs en steun je ook nog eens de lokale ondernemer. 

Klik op 1 van de linkjes hieronder om een busje te huren bij jou in de buurt. 

Nog meer hulp nodig? Stuur ons even een berichtje of geef ons een belletje. Team Leasytime staat voor je klaar!


P.S. Heb je nog ergens vragen over? Of wil je meer verhuistips? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons altijd bellen, appen, mailen of sms’en. 

Take it leasy.

Pelle Elsten