Voor het huren van een verhuisbus, een auto, een scooter of zelfs een elektrische vrachtwagen kan je terecht bij Stern Autoverhuur in Amsterdam. Ze hebben dus een breed aanbod, maar hoe zit het verder met Stern?

Logo Stern autoverhuur

Wat voor bedrijf is Stern Autoverhuur eigenlijk?

Stern is een reus in de Nederlandse autowereld. Beursgenoteerd als Stern Groep NV en vorig jaar een omzet van bijna een miljard. Indrukwekkend voor een bedrijf dat nog geen 30 jaar bestaat. Ze doen aan verkoop, maar ook aan leasen, verzekeringen, schadeherstel, bestickering en natuurlijk verhuur. Dat laatste doen ze zowel onder de naam Sternrent als Stern Autoverhuur.

In de introductie van hun jaarverslag zeggen ze dat 90% van het personeel man is. Tja, auto’s en mannen hè. Verder noemen ze zichzelf inventief met scherpe prijzen én hebben ze als doel het meest gewaardeerde bedrijf te worden in de Nederlandse autosector. 

Dat inventieve zie ik al wel snel terug. Zo kan je bijvoorbeeld de Addax MT15 huren. Een piepkleine elektrische vrachtwagen voor in de binnenstad, volgens hun hét vervoer van de toekomst. Oké, en hoe zit het dan met die scherpe prijzen en waardering?

Ja, ook dit kan je verhuren bij Stern Autoverhuur!
Ja, ook dit kan je verhuren bij Stern Autoverhuur!

Goede prijzen, mits je oud genoeg bent

Voor de verhuisbussen zit Stern Autoverhuur normaal gesproken qua prijs eigenlijk een beetje in de middenmoot. Ze zijn niet super duur, maar ze zitten toch wel stukje boven de echte prijsvechters in Amsterdam. Vanwege de corona-crisis bieden ze echter tot zeker eind juni 25% korting per dag aan! En dat scheelt flink:

  • Small verhuisbus vanaf 70,13 euro 
  • Medium verhuisbus vanaf 80,03 euro
  • Large verhuisbus vanaf 94,86 euro

Wil je de prijzen vergelijken met andere bedrijven in Amsterdam? Dat kun je hier doen.

Voor die basisprijs zijn ze 24 uur per dag bereikbaar voor pech en huur je de bus volledig kilometervrij. Het is verder wel echt de basis die je er voor krijgt, want voor al het andere moet je bijbetalen. Op zich werkt dit vaak zo, maar hier moet je zelfs 8,50 per dag betalen als je navigatie wilt hebben! Dan pak ik toch liever Google Maps erbij. Ze zijn wel transparant en het is altijd precies duidelijk waar je voor betaalt.

Voor de jonge verhuizers is het trouwens nog even opletten. Onder de 21 jaar kan je niet bij ze huren. Ook rekenen ze tot en met 25 jaar een ‘Young driver’ toeslag van 5 euro per dag en kan je dan het eigen risico niet verlagen. Klinkt wel cool, ‘Young driver’, maar dat kost je dus wel wat.

Klanten zijn vol lof over Stern

Omdat ikzelf nog nooit een busje bij ze heb gehuurd, ben ik op onderzoek uitgegaan. Wat vinden de klanten van de kwaliteit?

Op Klantenenthousiasme.nl hebben meer dan 2000 mensen een review over Sternrent achtergelaten. Een gemiddelde score van 9.1 uit 10. Ik kijk naar de eerste pagina en zie enkel achten, negens en tienen. Oké, niet slecht. Pas na 127 reviews vind ik een negatieve (onder de 7). 

Richard geeft een 1. Hij had z’n borg niet teruggekregen, maar geeft verder geen uitleg. Ik scroll nog zo’n 100 reviews door, maar ik vind er niets over. Normaal gesproken is het niet terugkrijgen van je borg een teken van waarschuwing, maar hier geef ik Stern toch echt het voordeel van de twijfel Richard :) 

Ook gebruikt Stern z’n eigen dealers om de verhuurvloot regelmatig te vervangen en up to date te houden. Met de kwaliteit zit het dus wel goed.

Stern autoverhuur beoordelingen

Waar kan je de bussen van Stern Autoverhuur vinden?

Stern zit met twee verhuurlocaties in Amsterdam. Eentje op de Radarweg 8 in West en de ander op de Burgemeester Stramanweg 110A in Zuidoost.

Mocht je naar een andere stad verhuizen, dan kan je de verhuisbus ook op één van hun 15 andere locaties in Nederland afleveren. Dat je moet dan wel even van tevoren bij hun aangeven. Hier kan je op een kaartje zien welke het meest dichtbij is.

Conclusie

Het is geen toeval dat Stern is uitgegroeid tot één van de grote jongens in de Nederlandse autowereld. Deze mannen zijn goed in wat ze doen. Hoge kwaliteit bussen tegen goede tarieven. En 24 uur per dag beschikbaar voor pech. Een degelijke en betrouwbare partij dus.

Zeker met hun corona-korting zijn de prijzen voorlopig zeer scherp. Ben je echter onder de 25 of wil je veel extra’s toevoegen, dan is het wellicht goed om ook even te kijken naar een andere partij. Wil je vooral geen zorgen of enkel de basis, dan is Stern ideaal.

Take it Leasy!

Elwin van Holsteijn handtekening

Volgende post: Sixt Autoverhuur een grootmacht