Verhuizen. Het blijft een onderneming op zich. Schakel je een professioneel verhuisbedrijf in of huur je een verhuisbus en vraag je familie en vrienden om je te helpen? Er zijn tegenwoordig ook nog andere opties om jouw meubels van A naar B te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan vrachttaxi’s en meubelkoeriers zoals Brenger.

Wij helpen jou graag om een goede keuze te maken. Daarom hebben wij de voor- en nadelen van bovenstaande alternatieven tegen elkaar afgezet.

Verhuizen met een verhuislift

Conclusie

Voor een volledige ontzorging bij jouw verhuizing raden wij een verhuisservice aan. Hier zit echter wel een prijskaartje aan.

Het alternatief is de doe-het-zelf verhuizing met behulp van een gehuurde verhuisbus. Voor slechts enkele tientjes kun jij jouw verhuizing al regelen.

Bestaat jouw verhuizing uit één of twee meubels, overweeg dan een meubeltransportbedrijf zoals Brenger.

Samenvatting verhuisdienst, verhuisbus of meubeltransport
Type Omvang verhuizing Aanbieders Kosten
Verhuisservice Inboedels

AA Verhuizers

Fa. P.M. de Wit & Zn

Brambo Verhuizingen

Vanaf 500 euro

Verhuisbus  Inboedels

Leasytime

Sixt

Europcar

50 - 150 euro
per dag
Meubeltransport Eén of twee meubels

Brenger

ServiceRight Koeriers

PickThisUp

200 euro
per transport

 

Verhuisservice - voor & nadelen

Als jij volledig ontzorgd wilt worden, dan raden wij aan om voor een verhuisbedrijf te gaan. Deze bedrijven zijn over het algemeen gespecialiseerd in de daadwerkelijke verhuizing. Met behulp van pure spiermassa en verhuisliften zijn jouw spullen in no-time van A naar B.

Enkele verhuisbedrijven die goed bekend staan in de markt: 

Meerdere offertes tegelijk ontvangen? Neem even een kijkje op ScanMovers.

Het grote nadeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn de kosten. Een verhuizing door een kwalitatief goed verhuisbedrijf begint vanaf € 500 en loopt snel op tot enkele duizenden euro’s (uiteraard hangt dit af van de omvang van de verhuizing en de afstand).

Oh ja, in deze markt zijn veel ‘beunhazen’ aan het werk. Deze kosten slechts enkele tientjes per uur (inclusief bestelbus), maar de kwaliteit is absoluut niet verzekerd. Pas dus op: Pay peanuts get the monkeys! 

Erkende Verhuizers

Het keurmerk voor kwaliteitsverhuizingen

 

Verhuisbus huren (doe-het-zelf)

Wil jij kosten besparen en ben je niet bang om de handjes uit de mouwen te steken? Dan kom je uit bij de traditionele verhuisbus

De kosten voor de huur van een verhuisbus hangen sterk af van het formaat bus en de duur van de reservering. Ter illustratie: een 20m³ bus kost tussen de 100 en 150 euro per dag. 

Lastige aan het huren van een verhuisbus is dat de voorwaarden van deze bussen enorm uiteenlopen en het aanbod groot is. Het vergelijken van alle voorwaarden kost al snel uren van jouw kostbare vrije tijd. 

Om deze reden hebben wij leasytime opgericht. Binnen enkele minuten heb jij een verhuisbus gevonden bij een lokale verhuurder bij jou om de hoek onder de ideale voorwaarden. 

Je kan jouw verhuisbus hier vergelijken en direct reserveren.

Liever geen lokale verhuurder? Overweeg dan Sixt of Europcar.

12m³ verhuisbus - voor kleine inboedels

Meubeltransport - perfect voor 1 of 2 meubels

Indien jouw verhuizing bestaat uit slechts één of twee grote meubels is het wellicht interessant om een meubeltransportbedrijf in te schakelen. Bij dergelijke bedrijven kost een transport binnen Nederland vaak maximaal € 150,- 

Eén meubeltransport waarvan wij weten dat zij goede services leveren is Brenger. Sinds 2016 doet Brenger er alles aan om het transport van meubels en andere grote spullen voor jou zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken. Dit doen zij op een bijzonder efficiënte manier. Namelijk door jouw transport te koppelen aan een lege plek in een busje van een professionele koerier die toch al die kant op gaat.

Hiermee verandert Brenger de inefficiënte manier van vervoer van grote spullen en verlagen zij ook nog eens de CO2-uitstoot in Nederland. Duurzaam, efficiënt en betaalbaar dus.

Klik hier om direct via Brenger jouw meubeltransport te regelen.

Alternatieve meubelkoeriers zijn:

Brenger meubeltransport

Een 'Brenger' aan het werk

Door Jeroen Swart op 12 juli 2020.