Op zoek naar een busje met een lage prijs én een lage borg? Wij helpen je verder!

Wat is borg?

De borg of waarborgsom is een geldbedrag dat busjesverhuurders vragen als onderpand bij het huren van een busje. Zo heeft de verhuurder de zekerheid dat de huurder genoeg geld heeft om eventuele kosten te betalen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de huurder verantwoordelijker omgaat met het busje: doet deze dit niet dan krijgt hij/zij de borg niet terug. Als er geen extra kosten (bijvoorbeeld voor extra gereden kilometers of voor het aftanken van het busje) worden gemaakt dien je de borgsom volledig terug te krijgen binnen een redelijke termijn. Dit was niet het geval bij Holland Auto. Na veel moeite hebben wij gratis voor onze klanten de borg terugkregen.

Borg busje berekenen

Is het vragen van een hele hoge borg toegestaan?

Het vragen van een borg is toegestaan. Het staat wettelijk niet vast wat een redelijke borg is, maar vaak varieert de borgsom voor een busje van 200 tot 1000 euro. De borg is afhankelijk van de verhuurder waar jij huurt, de landen waarin je gaat rijden, het eigen risico en eventuele extra’s, zoals een navigatiesysteem.

Hoe betaal je de borg?

De borg moet bij de meeste busjesverhuurders betaald worden met creditcard of pinpas. Bij betaling met de creditcard wordt het bedrag niet afgeschreven maar wordt het bedrag geblokkeerd tot je het busje terugbrengt.

Hoe kan ik de borg verlagen?

Bij veel busjesverhuurders kun je de borg tegen betaling verlagen, houdt hier dus rekening mee wanneer je een busje huurt. De goedkoopste verhuurder zal wellicht veel meer borg rekenen, welke jij vervolgens afkoopt. Vaak kost dit ongeveer 20 euro per dag. Zo denk je dat je het goedkoopste busje huurt, maar toch betaal je meer dan je denkt.

Waar vind ik de laagste borg (en de laagste prijs)?

Busjesverhuurders willen zo goedkoop mogelijk zijn om klanten binnen te halen. Wanneer je vervolgens een borgsom van 1500 euro ziet wil je die graag verlagen, want 1500 euro is heel veel geld om te missen. Heb je nu nog de goedkoopste bus? Waarschijnlijk niet, want in plaats van die 70 euro voor dat busje betaal je nu ineens 95 euro.

Met de vergelijker van Leasytime zie je op een website de verhuurprijzen en de borg. Heel handig. In onderstaand schema zie je de verschillende prijzen van verhuurders, met de bijbehorende borg. De prijzen zijn voor dezelfde datum in regio Amsterdam. Deze prijzen kunnen uiteraard inmiddels zijn bijgewerkt of veranderd.

Autoverhuurder

Huurtarief/ dag in euro

Borg in euro

Nedcars 7M3

60,00

750,00

Inqar AdrieJonk 10M3

64,76

364,76

Amcar 7M3

67,00

276,00

Inqar AdrieJonk 12M3

69,00

369,00

Nedcars 8M3

70,00

750,00

Diks 7M3

74,00

274,00

 

Hier zie je dat Nedcars het goedkoopste is van deze selectie terwijl zij ook het hoogste eigen risico hebben. Maakt dat je niks uit, dan is Nedcars natuurlijk de goedkoopste voor jou. Betaal je toch liever een lagere borg? Dan is Inqar AdrieJonk goedkoper, en hier heb je ook nog een een 10M3 bus in plaats van een 7M3 bus.

 Grafiek prijzen busje

Grafiek busprijzen Amsterdam, per juli 2020

 

Conclusie

Het bedrag van de borg verschilt veel per verhuurder. Het goedkoopste busje hangt af van het bedrag borg dat jij acceptabel vindt. Vergelijk alle busjes met Leasytime en huur echt het goedkoopste busje voor jou.

 

*Aan dit artikel en de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden verleend.

2 Comment(s)


Albert

Ik heb dit inderdaad zelf ervaren. Dat ze mij met een goedkope verhuurprijs proberen te lokken om vervolgens een borg van 2000 euro te vragen. Maar die kan je wel afkopen naar 200 euro voor paar tientjes. Dus de bus is uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop.... Bedankt voor deze overzichtelijke informatie hierover!

November 11, 2020

Pablo Rocco Silva

Wat ontzettend handig om te weten. Alles duidelijk en overzichtelijk op een rij!

October 27, 2020