Als je gaat verhuizen zul je moeten kiezen tussen zelf verhuizen en uitbesteden. Wat kies jij? Om voor jou de keuze wat gemakkelijker te maken hebben we in dit artikel alle voor- en nadelen op een rij gezet.

Zelf verhuizen:

Voordelen:

Het is een stuk voordeliger om zelf te verhuizen dan om je verhuizing uit te besteden. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de agenda van een verhuisbedrijf. Je kunt je spullen in een keer verhuizen of er een week over doen, dat is helemaal aan jou.

Om zelf te verhuizen heb je mensen nodig die je helpen. Het is onbegonnen werk om je meubels alleen te tillen. Vraag daarom je vrienden, familie en kennissen om je een handje te helpen. Daarnaast zijn er nog dingen die je van te voren moet regelen. Hieronder vind je een lijst met benodigdheden die je moet regelen wanneer je zelf verhuist.

  1. Een busje, huur deze of vraag deze aan een van je vrienden. Een busje huren kost 60-135 euro voor een dag. Bereken wat voor busje je nodig hebt met een M3 calculator. Het is meestal goedkoper om een groter busje te huren dan meermaals heen en weer te moeten rijden. Huur je busje op tijd, vooral wanneer je in het weekend verhuist omdat busjes dan schaars zijn.
  2. Hulp, wij bevelen aan om met minstens 4 personen te verhuizen. Klop voor deze hulp aan bij collega’s, vrienden, familie en kennissen. Vergeet niet om deze mensen na afloop te bedanken.
  3. Eventueel een verhuislift of katrol. Dit is niet noodzakelijk wanneer jouw meubels gewoon door het trappengat passen.
  4. Een goede checklist

 

Nadelen:

Je moet zelf, met wat vrienden, al je meubels naar binnen en naar buiten tillen. Ook moeten de meubels vaak nog naar boven worden getild. Dit is intensief werk. Je bent afhankelijk van je hulpkrachten omdat het verhuizen niet in je eentje lukt. Kunnen zij je alleen in het weekend of in de vakantie helpen? Dan zul je andere mensen moeten vragen om te helpen of op het tijdstip verhuizen waarop zij beschikbaar zijn.

Verhuizing zelf doen of verhuizing uitbesteden voordelen nadelen

Uitbesteden:

Voordelen:

Het grote voordeel van uitbesteden is dat het gemakkelijker is. Een erkend verhuisbedrijf kan sneller al jouw meubels van je oude naar jouw nieuwe huis brengen dan dat jij dit zelf kan. Ook weet je zeker dat je spullen niet stuk zullen gaan, mits je een kwalitatief goed verhuisbedrijf inhuurt. Mocht er wel wat gebeuren? Dan zijn zij goed verzekerd. Het is verstandig om op tijd offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven. Zo heb je de tijd om rustig uit te zoeken welk verhuisbedrijf het beste bij jou past.

Nadelen:

Ga je op zoek naar een goedkoop verhuisbedrijf? Let dan op. Er zijn veel beunhazen actief die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen. Erkende verhuizers is een keurmerk dat wordt uitgegeven aan verhuisbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen van branchekeurmerk Erkende Verhuizers. Uit onderzoek blijkt dat verhuizers vaak niet komen opdagen, spullen kwijtraken of kosten compleet verkeerd worden ingeschat. Kijk voor je met een verhuisbedrijf in zee gaat of ze het keurmerk hebben. Veel verhuizers die geen Erkende Verhuizer zijn hebben alleen een aansprakelijkheidsverzekering, wat inhoudt dat jij moet aantonen dat de verhuizer wat kapot maakt als je dit vergoed wil hebben. Kijk dus voor je met een verhuisbedrijf in zee gaat of ze het keurmerk hebben.

Keurmerk verhuizen erkende verhuizers

 

 

''Er zijn enorme prijsverschillen tussen verhuisbedrijven. De prijs van een verhuizing van dezelfde inboedel kan uiteenlopen van €337 tot €2312, blijkt uit een praktijkproef uit augustus 2017 waarbij we ruim 30 offertes opvroegen. Ook bij Erkende Verhuizers zien we grote prijsverschillen, variërend van €1088 tot €2313.'' Consumentenbond,  14 oktober 2019. 

 

Een ander nadeel van een verhuisbedrijf zijn de kosten. De kosten van een verhuisbedrijf hangen af van meerdere factoren: aantal te verhuizen spullen, kilometerkosten, weekend toeslag en aantal verhuizers. Zoals je eerder al las kan de prijs van een verhuizing oplopen tot duizenden euro's en zijn er enorme prijsverschillen. Vraag offertes op bij meerdere verhuisbedrijven om te voorkomen dat je te veel betaalt.

Woon je op drie hoog en is er geen lift, of passen je meubels niet door het trappengat? Dan heb je waarschijnlijk ook een verhuislift nodig. Deze kost ongeveer 75 euro per uur, inclusief bemanning.

 Een verhuisbedrijf kan vergunningen nodig hebben om jouw spullen te verhuizen. Blokkeer je de weg of een parkeervak? Officieel heb je hier een vergunning voor nodig, in de praktijk kom je hier vaak mee weg als je geen ernstige hinder veroorzaakt voor het verkeer.

Wat moet je regelen bij een verhuisservice?

  1. Parkeerplaats voor de verhuis bus, verhuislift.
  2. Objectvergunning voor verhuislift, minstens 7 dagen van te voren. Je betaalt per dag en per parkeervak.

Kosten parkeerplek verhuizen Amsterdam 2020

Kosten parkeervak Amsterdam 2020

Tarieven voor parkeervakken in Amsterdam 2020(verschilt per gemeente)(Gemeente Amsterdam, 2020).

 

Conclusie

De optie die het beste bij jouw situatie past. Heb je genoeg geld te besteden en wil je gewoon gemakkelijk verhuizen? Ga dan voor een verhuisbedrijf, maar kies niet zo maar het eerste of goedkoopste verhuisbedrijf. Er zit een enorm verschil in prijs en kwaliteit van deze verhuizers. Wij adviseren om een Erkende Verhuizers in te schakelen. Wil je van te voren weten wat je verhuizing kost? Vraag dan een gratis offerte aan bij verhuisbedrijven.

 

Heb je wat minder te besteden of vind je de verhuizers prijzig? Ga dan voor een doe-het-zelf verhuizing. Let hier bij op dat je niets vergeet, werk aan de hand van een verhuis checklist.

4 Comment(s)


Marie

Je verhuizing uitbesteden kan inderdaad veel stress wegnemen. Daarnaast weet je zeker dat je meubels veilig van A naar B komen. De voorbereidingen kan je natuurlijk zelf doen. Een inventarisatie maken en offertes opvragen is sowieso handig om te doen. [redactie: commerciele link verwijderd]

January 13, 2021

Christ

Bedankt voor deze nuttige informatie!

November 11, 2020

Rutger

Ik besteed het uit. 1 keer zelf gedaan....pffff....nooit meer. Heb nog steeds last van mn rug.

November 10, 2020

Marc

Die checklist is heel handig

November 07, 2020