Praktische informatie over de 22m3 verhuisbus:

Een 22m3 verhuisbus is ideaal om grotere spullen meubels mee te vervoeren. Deze mag je gewoon besturen met rijbewijs B (standaard autorijbewijs). Het handige aan een 22m3 verhuisbus is dat deze vaak een elektrische laadklep heeft.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 430 x B 210 x H 230
 • Aantal personen: 3
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Ja
 • Besturing: Gevorderd

Prijs van een 12m3 verhuisbus

120 - 160 (dagprijs)

De huurprijs van deze bus varieert van 120 tot 160 euro per dag. Daarnaast dien je een borg te betalen welke je terugkrijgt na aftrek van eventuele kosten.

Aandachtspunten

Wij raden aan om iemand met ervaring in deze bus te laten rijden gezien de afmetingen van deze bus. Je zit natuurlijk niet op schade te wachten, daarom hebben wij wat tips voor je als je van plan bent om in een 22m3 verhuisbus te gaan rijden.

 • Tip 1 Let op je draaicirkel.
  Een 22m3 verhuisbus is een heel stuk groter dan een personenauto. Zorg ervoor dat je zo laat mogelijk instuurt in bij bochten. De draaicirkel van deze bus is een stuk groter. Laat iemand achter de bus meekijken wanneer je ergens gaat inparkeren met deze grote bus.
 • Tip 2 Gebruik de spiegels van de bus.
  Verhuisbussen hebben geen zijramen in de laadruimte. Dit merk je bijvoorbeeld met het in- en uitvoegen op de snelweg, je kunt dan een dode hoek ervaren. Verhuisbussen van 22m3 hebben bijna altijd laadklep. Dit betekent dat ze geen binnenspiegel hebben en je niet achterom kan kijken. Sommige verhuisbussen hebben een camera ter vervanging van deze spiegel. Zorg er altijd voor dat de buitenspiegels goed staan afgesteld en gebruik deze in plaats van de binnenspiegel.
 • Tip 3 Wees voorzichtig in de bochten.
  Voorkom dat kostbare spullen omvallen en beschadigen door voorzichtig te rijden. Ook kun je kostbare spullen voor het vervoeren insealen en vastzetten om beschadigen te voorkomen.

Alternatieven

Toch een andere verhuisbus nodig maar niet zeker welke bus dat is? Gebruik onze m3 calculator. Zo zie je binnen een paar minuten welk busje jij nodig hebt om je spullen te vervoeren. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

6m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 18 (dagdeel)

Verhuisbus 6m3
12m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 36 (dagdeel)

Verhuisbus 12m3
15m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 55 (dagdeel)

Verhuisbus 15m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam