Praktische informatie over de 3m3 verhuisbus:

Ga je kleine spullen vervoeren? Kies dan een 3m3 verhuisbusje, ook vaak caddy genoemd. In dit busje passen ongeveer 25 verhuisdozen. Voor het vervoeren van grotere spullen en meubels, zoals bedden en bankstellen, moet je een groter formaat busje huren.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 150 x B 120 x H 120
 • Aantal personen: 2
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Nee
 • Besturing: Relatief eenvoudig

Prijs van een 3m3 verhuisbus

45 - 60 (dagprijs)

De huurprijs van een 3m3 verhuisbus varieert van 45 euro tot 60 euro per dag. In het weekend zijn de busjes vaak snel verhuurd, zorg er dus voor dat je tijdig reserveert. Naast de huurprijs vraagt de verhuurder een borg als garantie. De hoogte van de borg is meestal tussen de 200 en 1000 euro. Deze krijg je volledig terug na aftrek voor eventuele kosten, zoals schade of het aftanken van de verhuisbus.

Aandachtspunten

Ben jij van plan om in een 3m3 verhuisbusje te rijden? Houd er dan rekening mee dat het busje waarschijnlijk wat langer is dan je eigen auto. Omdat je waarschijnlijk niet op schade zit te wachten hebben wij wat tips voor je.

 • Tip 1 Stuur niet te vroeg in bij bochten.
  Een 3m3 verhuisbus is niet veel groter dan een personenauto. Het besturen van een 3m3 verhuisbus is dan ook relatief eenvoudig. Ben je gewend om in een kleinere auto te rijden? Zorg dan dat je wat later instuurt en eventueel hulp vraagt bij het inparkeren.
 • Tip 2 Gebruik je buitenspiegels.
  Niet alle 3m3 verhuisbussen hebben een doorzichtige scheiding van cabine en laadruimte. Bussen met een gesloten laadruimte hebben meestal geen achterruit en binnenspiegel. Nieuwe verhuisbusjes zijn soms uitgerust met een camera ter vervanging van deze spiegel. Heeft het busje geen binnenspiegel, zorg er dan voor dat de buitenspiegels goed staan afgesteld en gebruik deze in plaats van de binnenspiegel.
 • Tip 3 Wees voorzichtig in de bochten.
  Voorkom dat kostbare spullen omvallen en beschadigen door voorzichtig te rijden. Ook kun je kostbare spullen voor het vervoeren insealen en vastzetten om beschadigen te voorkomen.

Alternatieven

Toch een andere verhuisbus nodig maar niet zeker welke bus dat is? Gebruik onze m3 calculator. Zo zie je binnen een paar minuten welk busje jij nodig hebt om je spullen te vervoeren. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

8m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 24 (dagdeel)

verhuisbus 8m3
12m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 36 (dagdeel)

verhuisbus 12m3
22m3 verhuisbus Huren

Vanaf € 65 (dagdeel)

Bakwagen 22m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam