Praktische informatie over de 15m3 bestelbus:

Een 15m3 bestelbus is ideaal om grotere spullen en enkele meubels mee te vervoeren. De huurprijs van een 15m3 bestelbus varieert van 90 tot 140 euro per dag. Deze bus mag je gewoon besturen met rijbewijs B (standaard autorijbewijs).

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 430 x B 180 x H 190
 • Aantal personen: 3
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Nee
 • Besturing: Gevorderd

Prijs van een 15m3 bestelbus

90 - 120 (dagprijs)

De huurprijs van een 15m3 bestelbus varieert van 90 euro tot 150 euro per dag. In het weekend zijn de busjes vaak snel verhuurd, zorg er dus voor dat je tijdig reserveert. Naast de huurprijs vraagt de verhuurder een borg als garantie. De hoogte van de borg is meestal tussen de 200 en 1000 euro. Deze krijg je volledig terug na aftrek voor eventuele kosten, zoals schade of het aftanken van de bestelbus.

Aandachtspunten

Rijden met een 15m3 bestelbus is anders dan in je eigen auto. Je zit natuurlijk niet op schade te wachten, daarom hebben wij wat tips voor je als je van plan bent om in deze bus te gaan rijden.

 • Tip 1 Houd rekening met de afmetingen van de bus.
  Een 15m3 bestelbus is veel groter dan een personenauto. Laat iemand met ervaring de bus besturen. Zorg ervoor dat je zo laat mogelijk instuurt in bij bochten en bij het inparkeren. Laat iemand van buitenaf meekijken wanneer je deze bus parkeert, zodat je nergens tegenaan rijdt.
 • Tip 2 Gebruik je buitenspiegels.
  Bestelbussen hebben geen zijramen in de laadruimte. Zorg er dus voor dat je spiegels goed ingesteld staan, achteromkijken heeft dan geen nut. Dit merk je bijvoorbeeld met het in- en uitvoegen op de snelweg, je kunt dan een dode hoek ervaren. Houd voor je gaat in/uitvoegen het verkeer op de gewenste rijbaan vast in de gaten en kijk in je buitenspiegels.
 • Tip 3 Zet je lading goed vast.
  Voorkom dat je lading beschadigt door deze goed vast te zetten. Daarnaast kun je waardevolle spullen ook insealen om te voorkomen dat deze beschadigen.

Alternatieven

Toch een andere bestelbus nodig maar niet zeker welke bus dat is? Gebruik onze m3 calculator. Zo zie je binnen een paar minuten welk busje jij nodig hebt om je spullen te vervoeren. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

8m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 24 (dagdeel)

Bestelbus 8m3
12m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 36 (dagdeel)

Bestelbus 12m3
22m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 65 (dagdeel)

Bakwagen 22m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam