Praktische informatie over de 6m3 bestelbus:

Een 6m3 bestelbus is heel handig om veel spullen te vervoeren. In het busje passen ongeveer 50 verhuisdozen. Voor het besturen van deze bus heb je geen speciaal rijbewijs nodig, het gewone autorijbewijs B is voldoende.

 • Gemiddelde afmetingen laadruimte:
  L 300 x B 170 x H 140
 • Aantal personen: 3
 • Brandstof: Diesel
 • Rijbewijs: Standaard B rijbewijs
 • Laadklep: Nee
 • Besturing: Relatief eenvoudig

Prijs van een 6m3 bestelbus

60 - 90 (dagprijs)

De huurprijs van een 6m3 bestelbus varieert van 60 tot 90 euro per dag. De bussen zijn vaak duurder in het weekend. Houd 200 tot 1000 euro apart voor de borg van deze bestelbus.

Aandachtspunten

Het rijden in een 6m3 bestelbus is anders dan in je eigen auto. Het busje is een stuk groter en langer. Je hebt natuurlijk geen zin in schade en om dit te voorkomen hebben wij wat tips voor je verzameld:

 • Tip 1 Stuur niet te vroeg in bij bochten.
  Een 6m3 bestelbus veel groter dan een personenauto. De bus is ongeveer 5 meter 30 lang. In vergelijking: een Seat Ibiza is 4 meter lang. Het besturen van een 7m3 bestelbus is dus ook wat lastiger dan een normale auto. Let er op dat je niet te vroeg stuurt wanneer je een bocht in gaat. Omdat je auto langer is heb je meer ruimte nodig om te draaien.

 • Tip 2 Gebruik je buitenspiegels.
  Niet alle 6m3 bestelbussen hebben een doorzichtige scheiding van cabine en laadruimte. Bussen met een gesloten laadruimte hebben meestal geen achterruit en binnenspiegel. Nieuwe bestelbusjes zijn soms uitgerust met een camera ter vervanging van deze spiegel. Heeft het busje geen binnenspiegel, zorg er dan voor dat de buitenspiegels goed staan afgesteld en gebruik deze in plaats van de binnenspiegel.

 • Tip 3 Wees voorzichtig in de bochten.
  Voorkom dat kostbare spullen omvallen en beschadigen door voorzichtig te rijden. Ook kun je kostbare spullen voor het vervoeren insealen en vastzetten om beschadigen te voorkomen.

Alternatieven

Toch niet het busje voor jou? Gebruik onze m3 calculator. Zo zie je binnen een paar minuten welk busje jij het beste kan gebruiken. Of kies uit één van de onderstaande busjes die veel worden gehuurd.

3m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 9 (dagdeel)

Bestelbus 3m3
8m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 24 (dagdeel)

Bestelbus 8m3
12m3 Bestelbus Huren

Vanaf € 36 (dagdeel)

Bestelbus 12m3
Direct huren
LeasyTime B.V.
Turbinestraat 6, 1014AV, Amsterdam