Momenteel geldt er in Nederland een negatief reisadvies voor alle landen, behalve voor Curaçao en de Canarische eilanden. Toch zegt 73% van de wintersporters te willen gaan skiën of snowboarden (Skiinformatie.nl, 06-11-2020). 

Vooralsnog kijken de meeste Nederlanders voorlopig de kat uit de boom als het aankomt op het daadwerkelijk boeken van de wintersport. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar er zijn een aantal voordelen om juist nu een wintersport te boeken. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

RIVM advies per 11-11-2020 (Rijksoverheid). De kleur oranje betekent reis alleen als dit noodzakelijk is. Bij rood worden alle reizen afgeraden.

Er is nog voldoende plek

In verband met de Corona crisis nemen de meeste Nederlanders een afwachtende houding aan als het aankomt op het boeken van hun wintersport. Met andere woorden, er is voldoende plek qua accommodaties. 

Naar verwachting neemt de piek van de ´tweede Corona golf´ in de komende tijd af. Pistes zouden weer open moeten gaan rond de kerstvakantie. 

Wij voorspellen dat Nederlanders op dat moment uit hun afwachtende schulp kruipen en massaal hun wintersport gaan boeken. Dit wordt versterkt doordat veel mensen niet op zomervakantie geweest zijn in verband met -uiteraard- de Corona crisis. Deze mensen zijn hard toe aan een welverdiende vakantie en hebben daarnaast extra geld beschikbaar (geen zomervakantie of andere dagjes uit).

Wacht jij te lang met het regelen van jouw wintersport? Dan vis je mogelijk achter het net. Daarnaast is de verwachting dat de prijzen gaan stijgen, doordat de vraag toeneemt.

Overigens interessant om op te merken is dat de prijzen van de wintersport accommodaties niet significant verschillen ten opzichte van vorig jaar. De prijs blijft sterk afhankelijk van de periode waarin je boekt en verschilt zelfs per dag enorm.

Risicoloos annuleren bij ‘derde golf’

Veel reisorganisaties halen alles uit de kast om jou als consument alsnog aan zich te binden. Eén van deze initiatieven is het ‘gratis annuleren in verband met Corona’. Dit houdt in dat je jouw vakantie kunt annuleren, indien code oranje is afgeroepen over het gebied. Sommige reisorganisaties zoals TUI gaan nog een stapje verder. 

TUI biedt gratis “Covid Care service” bij vakanties tot 31 maart 2021. Met deze service heb je telefonisch 24 uur per dag medische assistentie bij COVID symptomen en worden eventuele kosten voor een corona test en medische hulp vergoed. Moet je in quarantaine op je bestemming en vlieg je hierdoor met een latere vlucht terug? Ook deze kosten worden gratis gedekt.

Let wel op. Niet alle reisorganisaties bieden deze extra service. Daarnaast verschillen de zogenoemde kleine lettertjes per organisatie. Sommige organisaties geven geld terug, andere geven een voucher.  Zorg ervoor dat je de voorwaarden goed doorleest voordat je boekt.

Tui Covid care garantie

Gratis TUI Covid Care service bij je vakantie tot 31 maart 2021.

Op afstand werken is vaak geen probleem

Werk of studeer jij thuis door de corona maatregelen? Momenteel werken veel mensen thuis en volgen studenten hun colleges online. Ook na corona crisis zullen veel meer mensen hun mensen hun werkzaamheden (gedeeltelijk) op afstand blijven uitvoeren, volgens de NOS (April 2020).

Wanneer iedereen op afstand werkt is het eenvoudiger om je werkzaamheden vanaf een vakantiebestemming uit te voeren. Wanneer je toch moet werken, kun je dit prima op afstand doen in je hotel. Colleges worden online gegeven en opgenomen. In plaats van de après ski, kun je deze na het skiën of snowboarden terugkijken.

Mogelijk is de internetverbinding wat gebrekkig, maar ach...dat nemen we maar voor lief toch?!

De kans dat de vakanties door gaan neemt toe door het corona vaccin

Misschien wel de belangrijkste reden om jouw vakantie te boeken is dat het belangrijk is om leuke dingen te blijven doen. 

Mooie bijkomstigheid is het goede nieuws uit Amerika en Duitsland. Mogelijk komen Corona vaccins in het voorjaar beschikbaar voor Nederlanders. 

Farmaciebedrijf Pfizer en het het Duitse BioNTech melden dat hun vaccin momenteel in 90% van de gevallen een corona besmetting voorkomt (NOS, 09-11-2020). De verwachting is dat de ontbrekende data over de veiligheid van het vaccin in de derde week van november geleverd worden. Nederland heeft samen met de andere EU landen 200 miljoen doses gekocht.

Slaat het vaccin aan, dan ligt het voor de hand dat de Corona regels zwaar versoepeld worden in binnen- en buitenland. Met andere woorden: de wintersport kan doorgaan!

Nog enkele tips

  • Reis met eigen vervoer. Wanneer je met je eigen auto of een gehuurd busje rijdt kom je met minder mensen in contact en loop je minder risico om het virus op te lopen. Daarnaast ben je flexibeler qua reisdata en tijden.

  • Jouw annuleringsverzekering vergoed een corona uitbraak waarschijnlijk niet. Regel een annuleringsservice bij je reisorganisatie die Covid afdekt.

  • Je bent naast je basisverzekering niet verzekerd wanneer je bewust het risico neemt om naar een oranje gebied te reizen.

Samenvatting

Ben jij een fan van wintersport en wil je ook dit winterseizoen de sneeuw trotseren? Dan is juist nu het moment om jouw wintersport te boeken.

Ten eerste zijn er nu nog voldoende accommodaties beschikbaar. Daarnaast geven veel organisaties een ‘geld terug’ garantie wanneer de reis niet door kan gaan in verband met Corona. Tot slot neemt de kans dat jouw wintersport doorgaat toe vanwege het potentiële vaccin dat in het voorjaar beschikbaar wordt.

Alvast veel skiplezier!

2 Comment(s)


Jeroen

Helaas iets te voorbarig...

December 28, 2020

Amber

Wintersport 🤗

November 11, 2020